Piispan messu ja kirkkoherra Erkki Lavantin
virkaan asettamien Alavieskan kirkosta suorana
10.1. klo 10.00

Lähetys alkaa

Päivä(t)

:

H(s)

:

Minuutti(a)

:

Second(s)

Piispantarkastus Alavieskan seurakunnassa 

 

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo tekee piispan tarkastuksen Alavieskan seurakunnassa tulevan perjantaina ja sunnuntaina. Piispantarkastuksessa piispaa avustavat pappisasessori Mirva Ahola, lääninrovasti Kari Tiirola, notaari Joonas Vapaavuori sekä työyhteisökehittäjä Matti Laurila.

Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa ja tarkastukset ovat osa piispan kaitsentatehtävää. Piispan ja hänen avustajiensa vierailu antaa mahdollisuuden Alavieskan seurakunnan haasteiden, vahvuuksien ja kehittämistarpeiden yhteiselle arvioinnille. Yhteisissä neuvotteluissa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä, työn ja työyhteisön kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta. Piispantarkastukseen sisältyvät työskentelyjaksot seurakunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Johtuen koronapandemiasta on tarkastuksen ohjelmaa jouduttu rajoittamaan yleisötilaisuuksien suhteen. Perjantaina on aamulla kello 09.00 mahdollista seurata Alavieskan seurakunnan nettiradion ja Facebook –sivujen kautta aamuhartautta kirkosta, jonka pitävät piispa Jukka Keskitalo ja kirkkoherra Erkki Lavanti.

Sunnuntain piispan messu ja kirkkoherra Erkki Lavantin virkaan asettamien tapahtuu ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Sitä on mahdollista seurata paikallistv.fi/alavieska –sivun kautta tai kuunnella Alavieskan seurakunnan nettiradiosta. Samoista osoitteista pystyy myös seuraamaan yleisen piispantarkastuksen, joka alkaa välittömästi messun jälkeen.

Share This